Филмът за живота на Дезмънд Дос с 2 награди

Mel Gibson

„Възражение по съвест“ – филмът, който разказва историята на Дезмънд Дос, адвентист от седмия ден, медик от армията на САЩ, който става първия човек, имащ възражения по съвест и получил Медал на честта, печели два „Оскара“ на 89-те Годишни награди на Академията на 26 февруари.

Джон Гилбърт печели „Оскар“ за „Монтаж“, Кевин О`Конъл, Анди Райт, Робърт Маккензи и Питър Грейс печелят „Оскар“ за „Най-добър звуков мишунг“, Мел Гибсън беше номиниран за „най-добър режисьор“, Андрю Гарфийлд е номиниран за „най-добър актьор“, а филмът „Възражение по съвест“ е номиниран за „най-добър филм“ и за „най-добър звуков монтаж“.

Mel Gibson

Филмът от 2016 година разказва историята на героичната постъпка на Дезмънд Дос по време на Втората световна война на остров Окинава, където, без да носи оръжие, той спасява живота на 75 мъже по време на битка.

Северно-американската дивизия даде следното изявление: „Църквата на адвентистите от седмия ден в Северна Америка поздравява създателите на филма „Възражение по съвест“ за спечелените награди от Академията. Ние приветстваме вашата дадена от Бог креативност, талант и артистичност, която помогна историята на Дезмънд Дос и неговата вяра да достигне до милиони хора. Поздравяваме ви за вашите постижения и ви благодарим, че споделихте историята на този забележителен, скромен и богобоязлив мъж със света“

Scroll to Top